Biologisk mångfald för företag – analysera påverkan, bedöma risker och rapportera

Det globala hotet mot biologisk mångfald och de livsnödvändiga ekosystemtjänsterna är en av våra mest akuta hållbarhetsutmaningar. Denna utbildning handlar om hur du kan identifiera och redovisa hur ditt företag är beroende av och påverkar biologisk mångfald. Vi går även igenom finansiella risker kopplat till biologisk mångfald, lagkrav, hur du sätter mål för biologisk mångfald samt några exempel på hur du kan jobba mot målen.

SBT Nordic Forum: Building Sector Guidance

Online

Efter lång väntan släpptes igår Sector Decarbonization Approach för byggsektorn: Buildings Sector Science-Based Target-Setting Criteria. ​
Guiden innehåller sektorsspecifika kriterier för att nå 1.5 °C-målet för både byggnation och drift. Bland annat finns utsläppskurvor för nyproduktion av olika byggnadstyper samt krav på energieffektiviseringar. ​
På denna workshop presenteras den nya guiden, hur den skiljer sig mot cross-sector guiden och hur en övergång till den nya guiden görs.

Utbildning i CBAM-rapportering

Online

2050 och TKL bjuder in till en digital utbildning där vi går igenom bakgrunden till CBAM – Carbon Border Adjustment Mechanism – EU-reglerna som gör att importörer måste rapportera visa produkters inbäddade koldioxidutsläpp.

Science Based Targets – så sätter du vetenskapligt baserade klimatmål enligt SBTi

Science Based Targets initiative (SBTi) är ett ramverk för företag för att sätta vetenskapligt baserade klimatmål som går i linje med vad som krävs för att vi ska klara målsättningarna i Paris-avtalet. Denna utbildning ger dig både kunskap i den teoretiska bakgrunden till vetenskapligt baserade klimatmål och hur du steg för steg går tillväga för att sätta mål för ditt företag. Vi går bland annat igenom vilka kriterier som måste uppfyllas och hur du ansöker för att få dem godkända av SBTi.

Klimatberäkningar enligt GHG-protokollet

Under denna heldag får du lära dig hur du beräknar din verksamhets klimatpåverkan enligt standarden Greenhouse Gas Protocol. Vi går igenom hur du identifierar utsläppen för din verksamhet, väljer vad beräkningarna ska omfatta samt hur du beräknar och redovisar resultatet i scope 1-3.

SBT Nordic Forum: digital workshop FLAG för Livsmedelssektorn

Online

The Forest, Land and Agriculture Science Based Target-Setting Guidance påverkar många bolags arbete med klimatberäkningar och målsättningar, men betydelsen för livsmedelsbranschen är extra aktuell. Välkommen till en digital workshop med 2050 och RISE, för SBT Nordic Forum-medlemmar.

Kurs om kunders hållbarhetskrav

Västsvenska Handelskamaren Parkgatan 49, Göteborg, Göteborg, Sverige

Kursen ger en förståelse för vilka typer av hållbarhetsrelaterade krav större företag ställer på sina leverantörer och hur detta påverkar små och medelstora företag. Vi ger er konkreta verktyg för att kunna svara upp på dessa och fortsätta vara relevanta för era kunder och vid upphandlingar.

Utbildning: Hur stora företag ska rapportera enligt CSRD

Online

2050 bjuder in till en digital utbildning i hur stora företag ska rapportera enligt CSRD. Här bjuds på en genomgång av ESRS 1 Allmänna krav och ESRS 2 Allmänna upplysningar. Våra erfarna konsulter Lina Wing och  Rebecka Jakobsson är utbildningsledare och kommer att varva teori med exempel, tips och praktiska inslag.

Utbildning: Biologisk mångfald och ekosystem enligt CSRD

Online

2050 bjuder in till en digital utbildning i Hur stora bolag strategiskt arbetar med ESRS E4 enligt CSRD. Våra erfarna konsulter är utbildningsledare och kommer att varva teori med övningar, exempel och tips.

Klimatberäkningar enligt GHG-protokollet

Under denna heldag får du lära dig hur du beräknar din verksamhets klimatpåverkan enligt standarden Greenhouse Gas Protocol. Vi går igenom hur du identifierar utsläppen för din verksamhet, väljer vad beräkningarna ska omfatta samt hur du beräknar och redovisar resultatet i scope 1-3.

Utbildning: Cirkulär ekonomi enligt CRSD

Online

2050 bjuder in till en digital utbildning i hur bolag strategiskt arbetar med ESRS E5 enligt CSRD. Våra erfarna konsulter Malin Forsgren och Lovisa Harrysson är utbildningsledare och kommer att varva teori med övningar, exempel och tips.

Kurs om hållbarhetsredovisning enligt CSRD

CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) är det nya EU-direktivet som skärper kraven på hållbarhetsrapportering. Direktivet innebär också nya obligatoriska standarder för hållbarhetsredovisning, ESRS (European Sustainability Reporting Standards).

Utbildning: ESRS E1 – Hur företag arbetar strategiskt med klimatförändringar och rapportering enligt CSRD

Online

2050 bjuder in till den digitala utbildningen ESRS E1: Hur företag arbetar strategiskt med klimatförändringar och rapportering enligt CSRD. Vår erfarna konsult Göran Erselius är utbildningsledare och kommer primärt att gå igenom rapporteringskraven i del-standarden ESRS E1 Klimatförändringar, vilken är en av tolv delstandarder som specificerar vilka krav som ska uppfyllas vid framtagande av hållbarhetsrapporten (även kallat hållbarhetsförklaringen). Specifika underämnen som berörs i ESRS E1 är anpassning till klimatförändringar, begränsning av klimatförändringar och energi.