Om 2050
Vi hjälper er till ökad hållbarhet och lönsamhet med hjälp av våra kärnkompetenser: analys, kommunikation och affärsutveckling.
Din strategiska hållbarhetspartner
Medarbetare
2050 är en arbetsgivare som välkomnar och uppmuntrar mångfald av perspektiv i organisationen. Vi arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats som ser och tillvaratar medarbetarnas förmågor oavsett ålder, kön, kultur, nationalitet, etnicitet, funktionsnedsättning, neurodiversitet, politisk och religiös övertygelse, HBTQI och andra egenskaper.
Som arbetsgivare strävar 2050 efter att rekrytera, utbilda och behålla medarbetare med olika perspektiv, erfarenheter och bakgrunder. 2050:s värdegrund genomsyras av tron på att sociala hållbarhetsmål går hand i hand med miljömässiga. Vi vill bidra positivt till samhällsutvecklingen genom att verka för en planet i balans där ingen lämnas utanför.
Adam Turesson
Kompetens: Klimatberäkningar och analys, omvärldsanalys, potentialanalys, hållbara leverantörskedjor, miljörätt, industriell ekonomi och livscykelanalys.
Erfarenhet: Adam har nyligen tagit sin Civilingenjörsexamen inom Ekosystemteknik med en specialisering på energisystem från Lunds Tekniska Högskola. Under sin studietid har han specialiserat sig på hållbara leverantörskedjor. Examensarbete genomfördes på IKEA med ett fokus på att utveckla ett ramverk för hur globala företag kan arbeta med hållbarhet i sina leverantörskedjor. Detta utfördes genom omvärldsanalys, en litteraturstudie och verklighetsbaserade case-studier.
Adam har även en magisterexamen i management från Ekonomihögskolan i Lund. Hans examensarbete i management fokuserade på hur ledare i textilindustrin kan använda teknologin “blockchain tracing” för att öka sin transparens.
Från sin studietid har han även fått kunskaper inom miljörätt, livscykelanalys och industriell ekonomi.
Alexander Almroth
Kompetens: Klimatberäkningar och analys, hållbart ledarskap, industriell ekologi, LCA.
Erfarenhet: Högskoleingenjör inom Ekonomi och produktionsteknik med masterexamen inom Industriell ekologi från Chalmers tekniska högskola. Som masteruppsats genomfördes en LCA på en elektronisk komponent till fordon, med en jämförelse av olika beräkningsmetoders tillämplighet.
Alexander är analyskonsult hos 2050 och arbetar med klimatberäkningar enligt GHG protokollets riktlinjer, livscykelanalyser samt värdeflödesanalyser och tillhör teamet som arbetar mot textil- och telekombranschen. Som examensarbete genomförde Alexander en LCA på en aktiv säkerhetskomponent som används i fordon, där fokus var att identifiera hotspots för relevanta effektkategorier samt åtgärder för att reducera dessa. Han har en masterexamen inom Industriell ekologi från Chalmers tekniska högskola i Göteborg.
Alexander Helldal
Kompetens: Klimatberäkningar, klimatanalys, målsättnings- och åtgärdsarbete, livscykelanalys, omvärldsanalys, potentialanalys, nytto/kostnadsanalys och kolsänkor.
Erfarenhet: Alexander arbetar som hållbarhetskonsult/klimatanalytiker på 2050. Alexander utför och projektleder klimatberäkningar/analyser för organisationer och företag utifrån GHG-protokollet, LCA-standarder (ISO) och andra typer av analysuppdrag. Han har också erfarenhet av att stötta företag i att sätta klimatmål enligt Science-based targets. Alexander har examen från Chalmers tekniska högskola inom Kemiteknik med fysik och master inom industriell ekologi, där studierna varit inriktade mot klimatanalyser.
Alvin Hilmersson Haag
Kompetens: Klimatberäkningar och analys, projektledning, energisystem, förnybar energi, målsättning‑, strategi- och åtgärdsarbete
Erfarenhet: Gedigen erfarenhet av brett kommunalt energi- och klimatstrategiskt arbete samt projektledning av forskning på vindkraftsteknik på RISE. Civilingenjör inom System i teknik och samhälle vid Uppsala universitet. Examensarbete inom beteendemässiga och tekniska åtgärder för att minska elförbrukning på sjukhus.
Alvin är konsult inom analys på 2050. Alvin har erfarenhet från att arbeta med energi- och klimatfrågor, bland annat ur ett kommunalt perspektiv från sin tid som energi- och klimatstrateg på Göteborgs Stad. Han har även lett forskningsprojekt inom vindkraft på Sveriges forskningsinstitut, RISE. Han har en bred kompetens inom flera olika verksamheter, allt ifrån energiproduktion till fastighetsenergi och trafiksektorn. Han har drivit arbete med att ta fram klimatmål, energi- och klimatstrategier, åtgärdsplaner samt klimatberäkningar enligt GHG-protokollet.
Amanda Romlin
Kompetens: Hållbarhetsrapportering, klimatberäkningar.
Erfarenhet: Amanda arbetar som studentkonsult på 2050 och tillhör teamet som arbetar med gröna näringar. Hon har en högskoleingenjörsexamen i maskinteknik med inriktning process- och produktutveckling som hon nu kompletterar med kursprogram inom hållbar utveckling och miljövetenskap. Amanda strävar efter fortsatta studier på mastersnivå inom området miljöutveckling med inriktning jordbruksutveckling. Utöver studierna har hon en bakgrund som hållbarhetsansvarig inom elektroniktillverkning, där hon bland annat arbetat med hållbarhetsrapportering, klimatberäkningar enligt GHG-protokollet, kemikalielagstiftning, skapandet av policys och hållbara leverantörskedjor.
Anders Granberg
Kompetens: Klimatberäkningar, klimatanalys, målsättnings- och åtgärdsarbete, klimatfärdplaner, utredningar, omvärldsanalys, livscykelanalys, verksamhetsutveckling, affärsutveckling.
Erfarenhet: 2 års erfarenhet på 2050 Consulting som hållbarhetskonsult, 3 års erfarenhet av verksamhetsutveckling och affärsutveckling i energibranschen, drivit eget konsultföretag inom miljö- och kvalitetsledning. Civilingenjör inom Energi – Miljö – Management från Linköpings universitet.
Anders arbetar med klimatanalys och affärsutveckling på 2050. Han arbetar främst med klimatberäkningar enligt GHG Protocol, utformande av klimatmål, klimatfärdplaner samt åtgärdsanalyser. Anders har projektlett flertalet kunduppdrag i olika storlekar och branscher och ofta med en kombination av ren klimatanalys och strategiska frågeställningar. Tidigare och nuvarande uppdragsgivare finns i de flesta branscher, t. ex. energi, tillverkningsindustri, avfall & återvinning samt finans. Anders har stor erfarenhet av scope 3‑beräkningar samt av att hjälpa kunder att utforma och validera Science Based Targets-mål.
Anders Grönvall
Kompetens: Klimat- och miljöfrågor, EU:s klimat och miljö-regelverk, svensk miljöpolitik och miljömål, klimatförhandlingar, Agenda 2030, politiska processer, strategisk rådgivning, utbildning, talare, moderator, skribent.
Erfarenheter: Anders Grönvall har lång erfarenhet av klimat- och miljöfrågor på högsta politiska nivå i Sverige. Han var statssekreterare på miljödepartementet fram till valet 2022 och har också varit sakkunnig i miljö, klimat, näringsliv och gröna näringar åt statsminister Stefan Löfven. Dessförinnan åt ordförande i miljö- och jordbruksutskottet. Hans engagemang ligger i att stödja den gröna omställningen i näringslivet. Han är i grunden utbildad journalist och har arbetat bl.a. som presschef i olika organisationer, t.ex. på Naturskyddsföreningen, samt varit PR-konsult i olika branscher. Han är en van talare och utbildare.
Andrea Djurle
Anna Nyquist
Kompetens: Projektledning och annat arbete inom områdena hållbar affärsanalys, ‑strategi och ‑utveckling, hållbarhetskommunikation och hållbara leverantörskedjor
Erfarenhet: Mångårig erfarenhet från forskning och utbildning inom hållbarhet, organisation och kommunikation, samt entreprenörsskap, marknadsföring och försäljning
Anna Nyquist är senior konsult och har omfattande erfarenheter från såväl akademin som näringslivet. Hon har en bakgrund inom industriell försäljning och marknadsföring samt har drivit en egen mediebyrå. Annas forskningsområden är huvudsakligen hållbart företagande och grön industriell marknadsföring. På 2050 hjälper hon företag att bli mer hållbara och kommunikativa. Utöver att arbeta inom akademin och på 2050 Consulting har Anna flera relevanta engagemang, bland annat som skribent på Supermiljöbloggen och medgrundare och aktiv i ett framgångsrikt lokalt klimatnätverk.
Anna Rindefjell
Kompetens: Förändingsledning, Strategi, Varumärkesutveckling, Ledningsgruppsarbete, Styrelsearbete, Affärsutveckling, Affärsplanering.
Erfarenhet: Civilekonom med över 20 års erfarenhet inom ledarskap, förändringsledning och varumärkesstrategi i både linjeorganisationer och konsultverksamhet med basen i snabbrörliga konsumentvaror. Med en bakgrund som VD, strategichef, marknadschef, generalsekreterare och i olika styrelseroller har Anna lett komplexa förändringsprocesser, byggt och utvecklat företag, varumärken och team inom organisationer av varierande storlek. Erfarenhet inom flertalet branscher och sektorer, både nationellt och internationellt.
Annelie Erlingstam
Annelie har en civilingenjörsexamen i Ekosystemteknik från Lunds tekniska Högskola med en master inom miljö-och energisystem. Utbildningen är tvärvetenskaplig med fokus på samspelet mellan teknik, naturvetenskap och miljö. Examensarbete genomfördes på IVL Svenska Miljöinstitutet där arbetet undersökte hur ett frivilligt samarbete mellan aktörer inom livsmedelsindustrin kan minska matsvinn.
Åsa Bergmark
Kompetens: Grafisk formgivning, sociala medier, webbredaktör, koordinering av marknadsaktiviteter.
Erfarenhet: Åsa har en kandidatexamen i Grafisk teknologi/Högskolan Dalarna och har lång erfarenhet av grafisk formgivning/originalproduktion och kommunikation. Åsa har både arbetat på både byrå och inhouse, allra längst inom fastighetsmäklarbranschen. Åsa har även nyligen gått en utbildning inom Visual Merchandising på Folkuniversitetet i Stockholm. Grafisk produktion, profilarbete, butikskommunikation, intern kommunikation och detaljer är Åsas främsta styrkor.
Åsa Lindell
Kompetens: Hållbar affärsutveckling, strategisk hållbarhetsrådgivning, förändringsledning och projektledning, resurseffektivitet inom samhällsbyggnad och stadsutveckling.
Erfarenhet: Civilingenjör inom ekosystemteknik med 20 års erfarenhet från hållbarhetsarbete inom bygg‑, fastighet och stadsutveckling.
Åsa är seniorkonsult på 2050 och arbetar med strategi och hållbar affärsutveckling inom samhällsbyggnadssektorn. Drivkraften är att hjälpa organisationer att gå från ord och vision till implementering och uppföljning. Hon arbetar brett med hållbarhetsfrågorna och har ett särskilt fokus på resurseffektivitet, cirkularitet och klimat.
Med gedigen erfarenhet från så väl byggföretag, fastighetsutvecklare till offentliga aktörer och branschorganisation har Åsa en god förståelse för olika typer av organisationers affärs- och verksamhetslogik. Hon har arbetat både strategiskt och operativt i roller som strateg, ledare och specialist.
Camilla Sundberg
Kompetens: Hållbara leveranskedjor, riskgrödor, hållbarhetsrapportering, projektledning och omvärldsanalys.
Erfarenhet: Camilla har lång internationell erfarenhet inom hållbara leveranskedjor och arbetar på 2050 med att stötta kunder i hållbarhetsrapportering enligt internationella direktiv såsom CSRD och EU Deforestation Regulation, omvärldsanalyser och målsättning enligt Science Based Targets. Camilla har tidigare arbetat med due diligence och hållbara värdekedjor i palmoljeindustrin. Hon har även erfarenhet från blå näringar inom finansiering av skyddade havsområden samt försäkring av klimatrisker.
Camilla har en MSc från London School of Economics och har tidigare arbetat som konsult och projektledare i Indonesien, Australien och Storbritannien.
Camilla Tilly
Kompetens: Hållbarhetsrapportering, hållbara leveranskedjor, verktyg för hållbarhetsdata, social hållbarhet, livsmedelssystem, projektledning.
Erfarenhet: I sina uppdrag fokuserar Camilla främst på rapportering och leverantörskedjor. Hon arbetar med frivilliga och lagstadgade ramverk för rapportering, såsom CSRD och CSDDD. Hon har även omfattande erfarenhet av projektledning samt av att arbeta med kunder inom både den privata och den offentliga sektorn.Camillas senaste roll var på en ESG-plattform där hon ansvarade för att säkerställa korrekt hållbarhetsredovisning för stora europeiska företag, med fokus på datainsamling. Hon har även arbetat med cirkulär ekonomi inom biobränslesektorn. I Australien har hon arbetat med hållbarhetsrapportering och målsättning inom både konsultbranschen och den offentliga sektorn.Camilla har en kandidatexamen i geografi från University of Sydney och en masterexamen i hållbar utveckling från Uppsala universitet.
Carl Gustafsson
Kompetens: Analys och beräkning inom klimat och energi, Livscykelanalys, Framtagning och implementering av klimatmål, SBT, Verktygsutveckling för klimatrapportering
Erfarenhet: I sina uppdrag fokuserar Carl främst på klimatanalys, målsättning och implementering. Han har arbetat med ett flertal olika branscher, främst inom fastighet‑, transport- och offentlig sektor. Carl har hjälpt ett flertal bolag att kvantifiera sitt utsläpp av växthusgaser, sätta upp vetenskapligt baserade klimatmål samt göra konkreta åtgärdsanalyser för att ta reda på vilka aktiviteter som krävs för att uppnå sagda mål. Han har även hjälpt företag utveckla metoder och verktyg för klimatberäkningar, rapportering och uppföljning.
Carl har en Civilingenjörsexamen inom Energi-Miljö-Management från Linköpings universitet, där han fördjupade sig inom teknik för hållbar utveckling och studerade ett år på Hokkaido University i Japan.
Cecilia Winter
Kompetens: Hållbarhetskommunikation, hållbarhetsrapportering, hållbarhetsstrategi och ‑policy, utbildning och projektledning.
Erfarenhet: Cecilia har en masterexamen i internationell ekonomi, och har genom åren byggt på med utbildningar inom kommunikation och har arbetat i både kommunikations- och chefsroller. Cecilia har även läst strategisk hållbar utveckling, Framework for Strategic Sustainable Development, på Blekinge Tekniska Högskola.
Cecilia har mångårig erfarenhet av hållbarhet och kommunikation samt press- och varumärkesarbete, bland annat med fokus på klimat- och hållbarhetskommunikation inom försäkringsbranschen. I sin konsultroll arbetar Cecilia bland annat med hållbarhetsrapportering, med intressent‑, omvärlds och dubbla väsentlighetsanalyser i samband med lagkrav och ramverk som CRSD/ESRS och GRI. Hon hjälper också kunderna med att skapa tydlig och trovärdig hållbarhetskommunikation. Cecilia är också en uppskattad utbildare.
Charlotte Blomqvist
Kompetens: Hållbarhetsrapportering, omvärldsanalys, intressentanalys, kommunikation, projektledning, CSRD, Taxonomin, klimatberäkningar och analys.
Erfarenhet: Civilekonomexamen Stockholms universitet och 2‑årig hållbarhetsutbildning SIH.
Charlotte arbetar som konsult på 2050, främst med analys och hållbarhetsrapportering i enlighet med frivilliga och lagstadgade ramverk för rapportering, såsom CSRD och Taxonomin. Hon har stor erfarenhet av projektledning och kommunikation samt att arbeta med kunder i en rad olika branscher.
Cozette Wachtmeister-Zeito
Kompetens: Omvärldsanalys, klimatinvesteringar, hållbart skogsbruk, kolkreditsmarknaden, strategier, projektledning, hållbara organisationer, regenerativt ledarskap, tekniska klimat-lösningar, klimat-innovationer, hållbar affärsutveckling, föreläsningar
Erfarenhet: 10 års erfarenhet som grundare och VD på flera olika bolag, Rådgivare och styrelseledamot till flera startup- bolag inom hållbarhet och AI.Cozette är senior affärsutvecklare som leder arbetet med vår Impact fund. Hon är i grunden beteendevetare men har de senaste 10 åren fokuserat på entreprenörskap och Impact. Var tidigare grundare och VD för en SaaS-plattform för intelligent hantering av klimatinvesteringar samt ett skogsbolag som arbetar för hållbart skogsbruk. På 2050 ska Cozette driva arbetet med att bygga en fond för klimatfinansiering samt utbilda inom kolinlagring och dess marknad.
Daniel Lindvall
Kompetens: Styrning, konflikthantering, miljö- och klimatpolitik, utredningsarbete, konsekvensanalys, strategi, kommunikation, opinionsbildning, talare.
Erfarenhet: Doktor i sociologi med tio års erfarenhet från Regeringskansliet, bland annat som huvudsekreterare för fyra statliga utredningar. Författare till populärvetenskapliga böcker om klimat- och demokratifrågor. Erfarenhet som konsult och har arbetat internationellt för bland annat EU.
Daniel är konsult på 2050 där han arbetar med analys, kommunikation, strategi och opinionsbildning. Han är doktor i sociologi och forskare vid programmet ”Climate Leadership” på ”Institutionen för naturresurser och hållbar utveckling” vid Uppsala universitet. Han har arbetat som Kansliråd på Regeringskansliet och har varit huvudsekreterare för olika statliga utredningar, däribland 2014 års Demokratiutredning. Han har arbetat internationellt för Utrikesdepartementet och EU i Bosnien-Hercegovina, och som konsult med uppdrag för bland annat IDEA, UNDP och EU. Han skriver om demokrati- och klimatfrågor för Expressen Kultur och har skrivit boken ”Upphettning: Demokratin i klimatkrisens tid”. Han är en verksam talare och har vid flera tillfällen medverkat i radio, till exempel Filosofiska rummet.
Daniela Lindmark
Kompetens: Hållbarhetsrapportering (CSRD, TCFD, CDP, GRI), strategi och hållbar affärsutveckling, klimatberäkningar och analys, klimatmålsarbete
Erfarenhet: Civilingenjör inom Energi, Miljö och Management vid Linköpings universitet med en master inom hållbar affärsutveckling.
Daniela har erfarenhet inom hållbarhetsrapportering enligt olika ramverk och lagkrav, och har i samband med detta arbetat med exempelvis dubbel väsentlighetsanalys, risk- och möjlighetsanalys, klimatriskanalys och scenarioanalys enligt CSRD:s krav och TCFD:s rekommendationer. Daniela har även erfarenhet av klimatberäkningar enligt GHG-protokollet, färdplaner för utsläppsminskning och hållbarhets- och klimatmålsarbete.
David Sandgren
Kompetens: Klimatberäkning och analys, Livscykelanalys, Hållbar affärsutveckling, Energisystem.
Erfarenhet: Civilingenjör inom Energi, Miljö och Management vid Linköpings universitet med master inom hållbart företagande. David har erfarenhet från pappers- och massaindustrin som processingenjör för säck- och MG-produktion.
Förutom fem års studier till Civilingenjör vid Linköpings universitet så studerade David även en termin utomlands i Nya Zeeland med fokus på kurser inom strategi och management. David skrev sitt examensarbete mot pappers- och massaindustrin där han tog fram en kalkyleringsmetod för hur ökad resurseffektivitet påverkar produktionens lönsamhet. Kommande år arbetade David som processingenjör med arbetsuppgifter som energieffektivisering, kvalitetsförbättring och digitalisering.
Elisabeth Ilskog
Affärsutveckling med fokus på Agenda 2030, energi, samhällsekonomisk analys, utvärdering, förändringsledning.
Erfarenhet: Lång erfarenhet av arbete med hållbarhet inom energi, miljö och klimat. Projekt- och verksamhetsledare i Sverige och internationellt. Forskare med PhD från KTH. Agronom från Sveriges Lantbruksuniversitet.
Elisabeth (Liza) är senior konsult på 2050. Med bred erfarenhet som projektledare, strateg och analytiker med fokus på Agenda 2030 och hållbar utveckling, har hon verkat inom privatsektor, stat, akademi och civilsamhällets organisationer. Hon har 10 års erfarenhet från strategisk och operativ kommunal energiverksamhet med bland annat affärsutveckling, planering av fjärrvärme, handel med biobränsle och FoU. Närmast kommer hon från svenska ambassaden i Moçambique där hon ansvarade för den svenska utvecklingsportföljen för energi, miljö och klimat. Elisabeth har 10 års erfarenhet som konsult där hon bistått företag och myndigheter med utredningar och analyser. Hon har en PhD från KTH med inriktning mot tvärvetenskaplig utvärderingsmetodik, en agronomexamen (MSc) samt fristående kurser i ekonomi, antropologi och journalistik. Elisabeth har också arbetat med forskning och utbildning om hållbara odlingssystem där stad och land kopplas ihop. Hon har jobbar som färdledare i Östafrika, krögare och kokboksförfattare.
Ellinor Mårtensson
Ellinor är ekonomichef på 2050. Hon arbetar med uppföljning av projektlönsamhet, projektekonomi, fakturering, kostnadsuppföljning, administration, budgetering och prognos och agerar stöd till projektledare och resultatansvariga.
För ekonomifrågor mejla gärna ekonomi@2050.se
Emma Örtenholm
Kompetens: hållbarhetsrapportering, CSRD, taxonomin, intressentanalys, omvärldsanalys.
Erfarenhet: Polkandidatexamen inriktning Statsvetenskap från Linköpings Universitet och masterexamen i samhällsvetenskapliga miljöstudier från Stockholms Universitet.
Emma arbetar som konsult på 2050 och genomför projekt inriktade på hållbarhetrapportering, så som CSRD och Taxonomin, och tillhör teamet för finans, fordon och fastighet. Tidigare har Emma erfarenhet av att arbeta med såväl privata och offentliga som ideella uppdragsgivare i nationella och internationella hållbarhetsprojekt.
Felicia Folkeryd
Kompetens: Hållbarhetsrapportering, strategisk hållbarhetsrådgivning, miljö och klimat, social hållbarhet, klimatberäkningar och analys, klimatmålsarbete
Erfarenhet: Miljövetarexamen från Malmö Universitet samt en masterexamen inom kulturgeografi från Stockholms Universitet med inriktning globalisering, klimat och social förändring.
Felicia har erfarenhet av hållbarhetsrapportering enligt olika ramverk och lagkrav, klimatberäkningar, hållbarhets- och klimatmålsarbete samt övriga uppdrag som på olika sätt syftar till att stötta företag i att hantera de olika krav och utmaningar ett förändrat klimat ger upphov till. Exempelvis har Felicia stöttat företag i genomförandet av dubbel väsentlighetsanalys enligt CSRD:s krav, scenarioanalys enligt TCFD:s rekommendationer, risk- och möjlighetsanalys, klimatberäkningar enligt GHG-protokollet och hållbarhets- och klimatmålsarbete med syfte att minska utsläppen.
Filip Celander
Kompetens: Hållbar affärsutveckling, management och strategi, projektledning, innovationsprocesser, biokol.
Erfarenhet: 5 års erfarenhet som VD på snabbt växande bolag inom agroteknik, projektledare och konsult i miljöbranschen, internationell erfarenhet genom projekt i Östafrika.
Filip är seniorkonsult och ansvarig för området Klimatkompensation och kolinlagring på 2050. I grunden är han civilingenjör med en MSc i miljöteknik och var tidigare VD på prisbelönt agtechbolag. På 2050 hjälper Filip kunderna att se affärsnyttan av vetenskapsbaserade klimatstrategier och ger expertrådgivning kring hur de kan accelerera omställningen. Filip har varit med i utvecklingen av nya standarder för GHG-protokollet och Science Based Targets och håller utbildningar för Aktuell Hållbarhet. Han har även utsetts till Framtidens Innovatör av stiftelsen för Alfred Nobels minne.
Göran Erselius
Analys, utbildning och utredningar inom klimat och miljö. Expert om GHG Protocol.
Erfarenhet: Grundare av 2050. Utbildat cirka 1000 deltagare om GHG Protocol, samt bidragit till utvecklingen av standarden. Specialistkunskap om GHG Protocol och Science Based Target. Mer än 25 års erfarenhet som konsult på bland annat ÅF (AFRY) och Tricorona Climate Partner inom klimat, miljö och energi.
Göran är, tillsammans med Nina Ekelund och Mattias Goldmann, grundare av 2050 Consulting. Han är utbildad civilingenjör inom kraft- och värmeproduktion, med över 25 års konsulterfarenhet inom energi, klimat och miljö, och med specialistkompetens inom beräkning och redovisning av växthusgaser. Göran satt 2002 med i feedback-grupperna vid utformandet av Greenhouse Gas Protocol. Han har också deltagit i framtagandet av produktspecifika regler för EPD för kraft- och värmeproduktion och ISO-standarder. Göran agerar expertstöd samt genomför beräkningar och fördjupade studier för strategiska beslut. Tidigare och nuvarande uppdragsgivare återfinns i de flesta branscher, t ex energi, fastighet, transport och retail, samt offentlig verksamhet.
Gunnar Granberg
Kompetens: Strategiskt hållbarhetsarbete, affärsutveckling, omvärldsanalys, tjänstedesign, systemanalys, klimatberäkningar, inspirationsföreläsningar om klimat och hållbar utveckling.
Erfarenhet: Gunnar arbetar som seniorkonsult på 2050. Han har lång erfarenhet av strategiskt arbete med fokus på hållbar utveckling både inom privat och offentlig sektor. Han är biolog/naturgeograf med doktorsexamen från Sveriges Lantbruksuniversitet och har forskat om klimatförändringar vid MIT i Boston.
Tidigare har han arbetat som klimatexpert och ansvarig för samverkan mellan forskning och praktik på Hållbarhetsrådet. Gunnar har även grundat och under 8 år innehaft positionen som VD på innovationsbolaget SpaceTime Communication, som utvecklade en kombinerad mobilitetsplattform för hållbart resande. Han har även arbetat som chef för modellering av klimatmål på ClimateView, ett verktyg som visualiserar klimatomställningen för städer och länder.
Gustav Edholm
Kompetens: Analys och beräkning inom klimat och energi, LCA, biogas, CCU, fordon och transport.
Erfarenhet: Gustav Edholm är konsult på 2050 och arbetar bland annat med klimatanalys inom bygg- och fastighetssektorn. Projekten kan involvera klimatbokslut, hållbarhetsrapportering och åtgärdsförslag. Gustav har en masterexamen inom energi och miljöteknik från Linköpings Universitet. Examensarbetet genomfördes hos Tekniska Verken i Linköping. Där utfördes en livscykelanalys på deras kombinerade biogas- och CCU-anläggning. Resultat presenterades både utifrån GHG-protokollet och enligt lagen om hållbarhetskriterier för biodrivmedel.
Hanna Bengtsson
Affärsutveckling med fokus på resurseffektivisering och cirkulär ekonomi, klimatberäkning och analys, hållbarhetsrapportering och kommunikation, väsentlighetsanalys, mål och strategi
Erfarenhet: Utbildad miljövetare med en masterexamen i klimatstrategier på Lunds universitet. Erfarenhet som hållbarhetskonsult från områden som utveckling och implementering av hållbarhetsmål och ‑strategier, recirkuleringspotential inom verksamheter samt affärsutveckling.
Hanna är konsult på 2050 med fokus på klimatanalys- och beräkningar, målsättning och hållbarhetsrapportering. Efter sina studier i miljövetenskap och klimatstrategier har Hanna arbetat som hållbarhetskonsult och stöttat verksamheter med strategiskt klimat- och hållbarhetsarbete, praktisk implementering av cirkulärekonomiska principer samt beräkning av klimatutsläpp.
Hanniyah Mir
Kompetens: EU Taxonomy, klimatrisker, hållbarhetsrapportering (CSRD, CDP, TCFD, GRI), Human Rights Due Diligence (HRDD, CSDDD), hållbarhet i leveranskedjan.
Erfarenhet: Hållbarhetskonsult med fem års arbetslivserfarenhet inom hållbarhetsområdet. Hanniyah kommer senast från fastighetsbranschen och en roll som Group Sustainability Specialist, där hon var ansvarig för att stödja genomförandet av företagets hållbarhetsstrategi i hela Europa, med fokus på EU-taxonomi, klimatrisker, dubbel väsentlighetsanalys, CSRD, intressentengagemang, hållbarhet i leveranskedjan, bland annat.Utbildning: Master’s in Environmental Science and Sustainability Studies från Lunds universitet och Bachelor’s in Computer Engineering från Pune University, Indien
Helena Kock Åström
Strategisk utveckling miljö och klimat, process- och projektledning, nätverk, kommunikation, utbildare.
Erfarenhet: +20 år av strategiskt arbete inom klimat och energi i Linköpings kommun. Projektledare, energiinnovativa start- och scaleups, Science Park Mjärdevi. Gymnasie- och universitetslärare.
Helena Söderqvist
Kompetens: Biokol, industriell ekologi, miljösystemanalys, avfallshantering, klimatsmarta städer
Erfarenhet: Civilingenjör inom energi och miljö vid KTH med en master i teknik och hållbar utveckling. Forskningsingenjör vid KTH, examensarbete om biokol i samarbete med Stockholm Exergi, arbete med hållbarhet i leverantörskedjan hos Lantmännen.
På 2050 ansvarar Helena för klimatanalys inom den gröna sektorn och är senior strategisk rådgivare i teamet. Helena har bred ledande kunskap inom biokol som kolsänka och andra CRS-tekniker (kolinfångande tekniker) samt hur teknikerna på bästa sätt kan stödja näringslivets klimatomställning. Helena arbetar med klimatstrategier baserat på klimatanalys enligt GHG-protokollet åt ett flertal större företag samt leder processen för återkoppling till WRI och GHG-Protokollets utveckling av ny beräkningsstandard för kolinlagring och markhantering samt utvecklingen av Science Based Target Initiatives nya standard för målsättning gällande Forest Land and Agriculture. Helena agerar, baserat på sin specialistkompetens, sakkunnig i ett flertal projekt i näringsliv, forskning och statlig utredning.
Herman Elvingson
Kompetens: Klimatberäkningar, åtgärdsanalys, utsläppsberäkningar, hållbarhetsrapportering
Erfarenhet: Herman är Hållbarhetskonsult på 2050 och arbetar främst med klimatberäkningar, åtgärdsanalyser. Han arbetar med klimatberäkningar för företag och produkter, och certifiering av klimatnyttan i biståndsprojekt. Herman arbetar mot flera branscher men har ett fokus mot främst energi, industri och gröna näringar.
Innan Herman började på 2050 arbetade han inom energibranschen på ett mindre konsultbolag, med uppdrag hos fjärrvärmeproducenter främst som stöd inom utsläppsberäkningar och relaterad rapportering, och som revisionsledare för EU:s handel med utsläppsrätter (EU ETS). Herman är utbildad Civilingenjör i Energi – Miljö – Management vid Linköpings universitet, med en kandidat i Energi- och Miljöteknik, och en master i Industriell ekonomi med inriktningen Hållbart företagande.
Isabell Plars
Kompetens: Klimatberäkningar och analys, riskanalys, livscykelanalys, klimatkompensation och kolinlagring, hållbarhetsrapportering, CSRD
Erfarenhet: Isabell är konsult på 2050 och arbetar med klimatberäkningar och analys. Hon har gjort klimatberäkningar enligt GHG-protokollet för företag i många olika typer av sektorer men har främst fokus på företag inom retail- och telekomsektorn. Isabell har även erfarenhet av dubbel väsentlighetsanalys enligt CSRD och arbetar med klimatkompensation och kolinlagring där hon stöttar kunder administrativt så väl som kommunikativt.
Isabell är i grunden naturgeograf och har en masterexamen i klimatförändringar vid Köpenhamns universitet.
Isak Höglund
LCA, analys och beräkning, projektledning, energisystem, innovationsspridning, affärsutveckling.
Erfarenhet: Civilingenjör inom Energi, Miljö & Management med master inom industriell ekonomi från Linköpings Universitet. Examensarbete inom byggsektorn med fokus på ökad implementation av innovationer.
Isak tog nyligen examen från Linköpings universitet där han specialiserade sig inom hållbart företagande. Inom studentlivet har Isak varit engagerad i flera olika föreningar, däribland som ordförande för två olika studentföreningar som arbetar med hållbar utveckling. Isak har också genomgått kursen Värdebaserat Ledarskap med Konungens Stiftelse för Ungt Ledarskap. Examensarbetet skrev Isak inom byggindustrin med syfte att öka förståelsen för hur energiinovationer kan implementeras i nybyggnationer. Innan Isak började att arbeta på 2050 volontärarbetade han i Ghana med att bygga ett resurseffektiv kök för en senior high school.
James Hennessy
Kompetens: Affärsutveckling, hållbarhets- och klimatrisker, strategi- och policyutveckling, samhällsekonomiska analyser, SDG, projektledning.
Erfarenhet: James är en erfaren ekonom med 13 års erfarenhet av att hjälpa organisationer fatta bättre beslut genom att integrera tillförlitliga bevis för de ekonomiska, miljömässiga och sociala aspekterna i organisationers verkställande beslutfattningsprocesser. Som del av teamet på 2050 fokuserar James på att utveckla hållbara strategier samt att hjälpa organisationer att proaktivt identifiera, rapportera och hantera sina klimatrelaterade risker och möjligheter. James är en kvalificerad ekonom, har ett PRINCE2 Foundation Certificate in Project Management och har nyligen avslutat Post Graduate studier.
Joel Norman
Klimatberäkningar, klimatanalys, målsättnings- och åtgärdsarbete, supply chain, energisystem.
Erfarenhet: Civilingenjör inom System i teknik och samhälle vid Uppsala universitet. Examensarbete inom självkörande fordon i kollektivtrafik på landsbygden. Supply chain och klimatberäkningar på Daniel Wellington.
Joel är konsult inom analys på 2050, med fokus på klimatberäkningar, målsättnings- och åtgärdsarbete, samt affärsutveckling. Sedan tidigare har Joel en civilingenjörsexamen i system i teknik och samhälle på Uppsala universitet. Under studietiden arbetade Joel med projekt inom supply chain och klimatberäkningar på Daniel Wellington. Joel har jobbat med kunder från flera olika branscher där han har projektlett uppdrag, analyserat företags värdekedjor och jobbat med målsättningsarbete. Främst har Joel jobbat mot företag inom textil- och modesektorn.
Johanna Hamner
Kompetens: CCS, industriell bioteknik, biogas och avfallshantering.
Erfarenhet: Civilingenjör inom Kemisk Biologi vid Linköpings Universitet. Master inom Industriell Bioteknik, examensarbete inom CCS i samband med avfallshantering.
Johanna tog nyligen examen från Linköpings universitet där hon specialiserade sig inom industriell bioteknik. Hennes examensarbete handlade om CCS och innefattade undersökning av potentialen att använda bottenaska från energiåtervinning för att binda koldioxid och minska utsläppen från avfallshanteringsprocessen. Johanna utvecklade en metodik för att definiera optimala förutsättningar för att bottenaska ska kunna fånga upp så mycket koldioxid som möjligt. Metodiken kan ge energibolag ytterligare verktyg för att sänka sin koldioxidutsläpp från avfallsförbränning. Under studentlivet har Johanna varit engagerad inom flertalet olika föreningar och även suttit i sektionsstyrelsen för sitt utbildningsprogram.
Jonas Persson
Klimatberäkningar, klimatanalys, målsättnings- och åtgärdsarbete, taxonomi, klimatrapportering.
Erfarenhet: Jonas är konsult inom analys på 2050, med fokus på klimatberäkningar, målsättning- och åtgärdsarbete samt verktyg- och affärsutveckling. Han har en masterexamen inom industriell ekonomi vid Linköpings universitet med fokus på klimat och innovation och har hjälpt flertalet bolaget med klimatberäkningar och målsättning- och åtgärdsarbete.
Jonas har gedigen erfarenhet av klimatberäkningar enligt Greenhouse Gas Protocol, målsättningsarbete enligt Science Based Targets metodik samt åtgärdsanalyser för att utvärdera målnivåer. Vidare har Jonas erfarenhet av hållbarhetsramverk såsom EUs taxonomi och TCFD.
Julia Gutke
Kajsa Kihlberg
Kompetens: Klimatberäkningar och analys, omvärld- och konkurrensanalys, klimatkompensation och kolinlagring, innovation, cirkulär ekonomi
Erfarenhet: Utbildad klimatstrateg vid Lunds universitet med en masterexamen i tillämpad klimatstrategi. Studentmedarbetare på Malmö universitet med fokus på projektledning inom hållbar utveckling.
Kajsa är analyskonsult på 2050 och arbetar främst med klimatberäkningar enligt GHG-protokollet, livscykelanalyser och produktberäkningar, med fokus på gröna näringar. Kajsa har även erfarenhet av att stötta kunder i deras målsättningsarbete enligt Science Based Targets. Kajsa arbetar även med olika jämförande analyser såsom konkurrent- och omvärldsanalyser och verkar även inom området klimatkompensation och kolinlagring där hon stöttar kunder både administrativt och kommunikativt.
Kajsa är miljövetare i grunden och har en master i tillämpad klimatstrategi vid Lunds universitet. Kajsa har sedan tidigare erfarenhet inom start-up med fokus på beteendeförändringar i relation till miljö och klimat.
Katrin Roes
Kompetens: Hållbarhetsrapportering (CSRD, årsredovisningslagen, GRI, TCFD, taxonomin, CDP, Position Green m.m.), internkontroll, fastighetsbranschen, klimatberäkningar och analys (GHG-protokollet), strategi och styrning, Investerarrapportering för Gröna obligationer, risk‑, omvärlds- och gapanalyser samt benchmarking för hållbarhetsredovisning.
Erfarenhet: Katrin har en bakgrund som hållbarhetsrevisor där hon arbetat med översiktlig granskning av hållbarhetsredovisning. Innan hon började hos 2050 arbetade hon även som hållbarhetscontroller och ledde ett team av hållbarhetscontrollers på ett fastighetsbolag. Hon har kompetens och erfarenhet att leda arbetet med hållbarhetsrapportering och implementera redovisningsprocesser som krävs för att följa upp hållbarhetsstrategier och mål, samt driva utvecklingen av hållbarhetsredovisningen framåt.
Katrin har en examen i Företagsekonomi med inriktning Hållbart företagande från Göteborgs universitet.
Leila El-Sherif Wollheim
Kompetens: Hållbar affärsutveckling, strategisk rådgivning, Agenda 2030, social hållbarhet, cirkulär ekonomi, samhällsekonomisk analys, projektledning, innovationsprocesser/design thinking, kommunikation, nätverk, föreläsare och moderator.
Erfarenhet: Leila har drygt 15 års erfarenhet av affärsutveckling och strategisk kommunikation i näringslivet, civilsamhällets organisationer och offentlig sektor. Hon kommer närmast från kansliet för Nationell samordnare Agenda 2030 där hon projektlett ett arbete med att ta fram en svensk färdplan för omställning till hållbar ekonomisk utveckling.
Leila är senior konsult på 2050 med särskilt fokus på att översätta insikter i företagens hållbarhetsrapportering till strategier och kommunikation. Med lång bakgrund som ekonomijournalist på de stora redaktionerna och ledande befattningar i affärspress har hon drivit förändringsarbete kring ansvarsfulla investeringar, företagens klimat- och miljöansvar, jämställdhet och hållbart ledarskap i näringslivet. Hon har också erfarenhet som kommunikations- och hållbarhetsstrateg med stor kunskap om värdedriven kommunikation kring hållbarhetsarbetet.
Leila har en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap samt masterkurs i Design thinking och agilt ledarskap (KTH). Utbildad i tjänstedesign arbetar hon med att utveckla kreativa lärprocesser för erfarenhetsutbyte och utforskande samtal, och är en trygg och uppskattad processledare med förmåga att utmana och utveckla aktörer i omställningsprocessen.
Lina Wing
Kompetens: Hållbarhetsrapportering, hållbarhetsgranskning, klimatberäkningar och analys.
Erfarenhet: Civilekonomexamen med inriktning finansiell ekonomi vid Linköpings universitet.
Lina arbetar på 2050 med klimatberäkningar och analys i enlighet med GHG-protokollet, samt hållbarhetsrapportering i enlighet med frivilliga och lagstadgade ramverk för rapportering, så som GRI, EU-Taxonomin och CSRD.
Lina har en magister i ekonomi med inriktning finansiell ekonomi och har sin examen från Linköpings universitet. Hon har tidigare arbetat med granskning och revision av hållbarhetsinformation och års- och hållbarhersredovisningar samt andra typer av regelefterlevnadsgranskningar.
Linnea Stider
Linnea Turnstedt
Hållbarhetsstrategi, miljöledning, miljörätt, nätverk, utbildare, moderator, projektledning, globala hållbarhetsmålen (SDG).
Erfarenhet: Drivit ett av Sveriges största hållbarhetsnätverk (CSR Skåne) examen i miljövetenskap från Lunds universitet, erfarenhet som hållbarhetskonsult från områden som utveckling och implementering av miljöledningssystem, miljö- och arbetsmiljölagstiftning, hållbarhetsstrategier, utbildning, hållbarhetsnätverk.
Linnea har efter sina studier i miljövetenskap arbetat som hållbarhetskonsult och stöttat såväl privata företag som organisationer inom offentlig sektor med strategiskt miljö- och hållbarhetsarbete samt drivit egna utvecklingsprojekt. Hon har även arbetat med bevakning och efterlevnadskontroller av miljö- och arbetsmiljölagstiftning. Utöver detta har hon ansvarat för ett av Sveriges största hållbarhetsnätverk (CSR Skåne) vilket gett henne ett brett kontaktnät och stor kunskap om aktuella hållbarhetsfrågor.
Lotta Thedéen
Kompetens: Hållbar affärs- och verksamhetsutveckling, projektledning, utredningar och kommunikation
Erfarenhet: Mer än 25 års erfarenhet av arbete med energi‑, miljö- och hållbarhetsfrågor på företag som Stockholm Exergi, Stockholm Gas och Setra Trävaror.
Lotta Thedéen är senior konsult på 2050. Lotta har erfarenhet från att arbeta med energi- och hållbarhetsfrågor inom näringslivet och har även arbetat som miljö- och hållbarhetschef inom energi- och träindustrin. Hon har arbetat med hållbarhetsfrågor på såväl strategisk som operativ nivå. På ledningsnivå har fokus varit att ta fram och implementera hållbarhetsmål, ‑strategier och nya processer. På operativ nivå har Lotta bland annat drivit arbete med att implementera ny lagstiftning, leda miljötillståndsprocesser och hantera certifieringsfrågor. Hon har också arbetat med hållbarhetskommunikation i olika former. Lotta är utbildad civilingenjör från KTH.
Lova Rosenqvist
Kompetens: Hållbarhetsrapportering (CSRD, ESRS, årsredovisningslagen, taxonomin, m.fl.), Biologisk mångfald, TNFD, klimatberäkningar.
Erfarenhet: Civilingenjörsexamen från Linköpings Universitet inom energi-miljö-management, med master i teknik för hållbar utveckling.
Lova är konsult på 2050 med fokus på rapportering inom hållbarhet. Hon arbetar med att stötta företag och organisationer med olika typer av uppdrag kopplat till hållbarhetsrapportering enligt de nya kraven från EU, främst med fokus på Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) och EU taxonomin.
Lova har specifik kunskap kopplat till branscherna resursanvändning, industri och avfallshantering. Lova har även god vana att leda och hålla utbildningar och workshopar och är bland annat kursledare i Aktuell Hållbarhets utbildning i biologisk mångfald och utbildningar i CSRD tillsammans med samarbetsorganisationer i Göteborg, bland annat CSR väst och Västsvenska handelskammaren.
Lovisa Harrysson
Kompetens: Miljö- och energisystemanalys, avfallsstrategi, offentlig sektor, utvecklingsprojekt, arbetsmiljö, förnybar energi, Livscykelanalys.
Civilingenjör i Ekosystemteknik från Lunds Tekniska Högskola. Miljökonsult sedan 2019, med huvudkompetens inom hållbar avfalls- och resursstrategi. Arbetat med kunduppdrag i olika storlekar och branscher, samt koordinerat utbildningar inom yrkeshögskolan.
Lovisa har en civilingenjörsexamen i Ekosystemteknik från Lunds Tekniska Högskola med en master inom miljö- och energisystemanalys. Utbildningen är tvärvetenskaplig och sätter fokus på samspelet mellan teknik, naturvetenskap och miljö. Hon har tidigare arbetat brett inom miljö, med bland annat kommunala renhållningsordningar, tillståndsprocesser, interna revisioner, offentlig upphandling och arbetsmiljöfrågor. Hon har stort intresse för resursfrågor och har genomfört flertal avfallsstrategiska projekt på uppdrag av offentlig sektor. Hennes examensarbete genomfördes på ett avfallsbolag och fokuserade på faktorer som påverkar avfallsmängder och materialåtervinning.
Malin Ahlbom
Kompetens: Klimatberäkningar och analys, målsättning och reduktionsåtgärder, projektledning, förnybar energi.
Erfarenhet: Malin arbetar som hållberhetskonsult/klimatanalytiker på 2050. Malin utför och projektleder klimatberäkningar enligt GHG-protokollet och tillhör teamet som arbetar mot textil- och telekombranschen. Malin har mer än fem års erfarenhet som konsult på AFRY och Atmoz inom klimat och energi. Civilingenjör inom teknisk kemi vid KTH med en master in Kemiteknik för energi och miljö.
Malin Ekblad
Kompetens: Livscykelanalys, livsmedelssystem, biologisk mångfald, energisystem.
Erfarenhet: Agronom med inriktning landsbygdsutveckling vid Sveriges Lantbruksuniversitet. Examensarbete om lokal och nationell livsmedelsförsörjning och matsäkerhet med fokus på kulturspannmåls roll i ett framtida hållbart livsmedelssystem.
Malin är analyskonsult på 2050 och arbetar framförallt med klimatberäkningar enligt GHG-protokollet och Science Based Targets med fokus på de gröna näringarna, samt livscykelanalyser enligt standarder för LCA, carbon footprint, EPD m.m. Utöver beräkningar jobbar Malin även med övrig hållbarhetsrapportering för 2050s kunder.
Malin är utbildad agronom med inriktning landsbygdsutveckling. Under sin master specialiserade hon sig på hållbarhet inom de gröna näringarna med fokus på globala livsmedelssystem. Hon skrev sitt examensarbete om lokal och nationell livsmedelsförsörjning och matsäkerhet med fokus på kulturspannmåls roll i ett framtida hållbart livsmedelssystem. Hon har tidigare arbetslivserfarenhet av hållbarhets- och livscykelanalys i energisektorn.
Malin Forsgren
Affärs- och företagsutveckling, opinionsbildning, nätverk, talare, moderator, utbildare, policyutveckling.
Erfarenhet: Energisystem, förnybara transporter, avfall/återvinning, Agenda 2030. Generalsekreterare, Operation Smile. 10 års erfarenhet av sälj och marknadsföring inom telekom.
Malin är senior konsult på 2050 med fokus på affärsutveckling och påverkansarbete inom miljö och klimat för exempelvis transportsektorn, energibolag, byggbranschen och offentlig sektor. Malin har drivit Cleantech Östergötland, ett nätverk för miljöteknikföretag där hon arbetat för att koppla ihop hållbart företagande med lönsamhet. Hon har 20 års erfarenhet från ledande roller inom försäljning, marknadsföring, produktledning och affärsutveckling i internationella miljöer, bl.a. telekom. Dessutom har Malin en bred internationell erfarenhet från Latinamerika och andra regioner. Malin är en föreläsare, TEDx talare och utbildare.
Markus Ekelund
Affärs- och verksamhetsutveckling, talare, moderator, utbildare, hållbar utveckling, ledarskapsutveckling.
Erfarenhet: Vd för snabbväxande tjänsteföretag, 10 år i ledande roller inom IT-branschen, 15 års konsulterfarenhet inom energi, transport och handel. VD för Gasellföretag tre gånger.
Markus är VD på 2050. Han har över 15 års erfarenhet från affärsutveckling i näringslivet, senaste åren med utgångspunkt i hållbara affärsmodeller. Markus har tagit fram flera rapporter med inriktning på hur företag kan bli mer lönsamma genom att integrera hållbarhet i sina affärsbeslut. Från 2011 till 2013 drev han management-konsultbolaget Frontit till DI Gasellbolag tre år i rad. Markus har även 10 års erfarenhet av ledande roller inom IT-branschen, såsom Global Infrastructure Manager på H&M. Markus är civilingenjör inom teknisk fysik med examen från KTH.
Mårten Wiktor
Kompetens: Industriell symbios, miljödriven samarbetsutveckling, analys och beräkningar inom miljö och klimat, livscykelanalyser, utveckling och analys av cirkulära lösningar.
Erfarenhet: Civilingenjör inom Energi, Miljö & Management från Linköpings Universitet. Erfaren miljökonsult, doktorandstudier inom industriell symbios samt miljödriven aktörssamverkan. Efterforskning om symbiotiska lösningar mot pappers- och massaindustrin.
Mårten Wiktor är utbildad Civilingenjör inom Energi, Miljö och Management från Linköpings universitet. På 2050 jobbar Mårten främst med klimatberäkningar och livscykelanalyser, i huvudsak mot gröna näringar. Han har god vana av beräkningar i enlighet med GHG-protokollet och målsättningsarbete i enlighet med Science Based Targets. Mårten har utvecklat, projektlett eller agerat expert inom flera LCA-projekt under sin yrkesverksamma tid, där han har jobbat som miljökonsult på ÅF (numera AFRY), som doktorand på Linköpings Universitet inom Industriell symbios, Hållbara system och Miljöanalys, och nu som analytiker och projektledare på 2050 Consulting AB.
Matilda Berlin
Matilda är kontorskoordinator på 2050. Hon jobbar med administration, leverantörsfrågor och avtal, koordinerar interna och externa event, står för majoriteten av inköp, har ett övergripande administrativt ansvar för samtliga kontor och stöttar verksamheten i det dagliga mm.
Mats Tedenvall
Hållbarhetsstrategi, klimatanalys, energisystem, policyutveckling, hållbarhetskommunikation, GRI, CDP, SDG.
Erfarenhet: Hållbarhetsrådgivning. Policyrådgivare inom energifrågor. Flerårig erfarenhet från produktledning, projektledning och agil utveckling, styrelseledamot och VD-uppdrag.
Mats arbetar som konsult med utredningar, hållbarhetsstrategier, kommunikation och rådgivning inom policyfrågor. Han har mer än 15 års erfarenhet från ledande roller inom projektledning, produktledning, standardisering och agil utveckling i internationella miljöer. Mats har en civilingenjörsutbildning från Lunds universitet och en magisterexamen inom Environmental Management and Policies. Han är en erfaren workshopledare och utbildare.
Mattias Andir
Kompetens: Hållbar affärsutveckling, management och strategi, projekt- och förändringsledning, utbildning.
Erfarenhet: Mattias är senior konsult på 2050 med fokus på affärsutveckling och förändringsledning. Han är en van projektledare och utbildare och har drivit flera förändringsprojekt med att implementera hållbarhetskrav och ‑mål i privata och offentliga verksamheter. Mattias kommer närmast från fastighetsbranschen och innan dess arbetade han som managementkonsult och har både nationell och internationell erfarenhet från branscher som tillverkningsindustri, energi, livsmedel, läkemedel, heminredning, VA och avfall, samt regionala och kommunala organisationer och bolag.
Mattias har erfarenhet från följande ramverk och standarder: CDP, Climate risk assessments, CRREM, CSRD, EU Taxonomy, GRESB, GRI, Human Rights Due Diligence, ISO 14001, SBTi, UN Global Compact.
Mattias har en kandidatexamen i Logistics Service Management och en internationell masterexamen i Environmental Studies & Sustainability Science från Lunds universitet.
Mikael Karlsson
Miljövetenskaplig analys, miljöpolitik och styrmedel, miljörätt och miljöekonomi, kommunikation, opinionsbildning, ledarskap, utredningsarbete, global utveckling, talare.
Erfarenhet: Docent miljövetenskap med över 25 års erfarenhet av hållbarhetsarbete, tidigare ordförande i Naturskyddsföreningen och EEB, expert i myndigheter och utredningar i Sverige och internationellt, forskare och lärare.
Mikael är vetenskaplig rådgivare och partner på 2050, där han arbetar med bl.a. miljöanalys, miljöpolitik, kommunikation och opinionsbildning. Mikael är docent i miljövetenskap, Fil Dr i miljö- och energisystem och agronom. Han forskar om strategier för hållbar utveckling i politik och näringsliv, i frågor som rör klimat och energi, kemikalier och industri, biologisk mångfald och areella näringar, samt havsmiljö. Han var ordförande i Naturskyddsföreningen 2002–2014 och European Environmental Bureau, Europas största miljöorganisation, 2005–2017. Mikael har uppdrag på ledningsnivå i bl.a. Skogsstyrelsen och Kärnavfallsrådet och är frekvent anlitad expert av regeringen och EU-kommissionen. Han var ledamot av regeringens Agenda 2030-delegation och expert i Miljömålsberedningen. Mikael har lång erfarenhet av utbildningsfrågor och ledarskap, är frekvent anlitad talare, moderator och krönikör, och har tidigare arbetat med globala miljöfrågor i olika internationella forum samt med undervisning i bl.a. Östafrika och Baltikum.
Mira Weigel
Kompetens: Analys och beräkning, livscykelanalys, hållbar textilproduktion
Erfarenhet: Företagsekonomutbildning från Tyskland med en magisterexamen i miljöekonomi och miljöledning från SLU, Uppsala
Mira är konsult på 2050 och arbetar främst med analysuppdrag i form av klimatberäkningar enligt GHG-protokollet, åtgärdsmodeller och olika analyser. I sin första konsultroll arbetar hon främst inom mode- och textilindustrin, där hon arbetar med specificerade beräkningar av olika delar av värdekedjan, produktberäkningar och åtgärdsmodeller. Mira har främst jobbat med kunder som är medlemmar i STICA där hon har varit projektledare i uppdrag och analyserat företags värdekedjor.
Nora Wängerud
Peter Henriksson
Erfarenhet: Linjeerfarenhet som marknadsdirektör, försäljningschef och vd för reklambyrå samt styrelseordförande i flera SME, utbildad processledare i strategisk planering. Ansvarig för erbjudandeområdet Strategi och affärsutveckling.
Peter är seniorkonsult på 2050 och projektledare för The Pathways Coalition. Han har över 15 års erfarenhet från producerande bolag och 15 år i olika konsultroller och interimsuppdrag. Det har gett kunskap inom utvecklingsarbete, kommunikation, varumärkesbyggande, säljstyrning, strategisk processledning, genomförandeeffektivitet och employer branding, från ett flertal branscher.
Rebecka Hovenberg
Kompetens: Kommunikation och påverkan, opinionsbildning, nätverk, talare, moderator, utbildare, strategiutveckling.
Erfarenhet: Politiska processer, strategi- och affärsutveckling, energisystem, avfall/återvinning.
Rebecka är senior konsult på 2050 med fokus på kommunikation och påverkansarbete inom miljö och klimat för exempelvis energibolag, fastighetsbranschen och transportsektorn. Rebecka har 12 års erfarenhet från politiska uppdrag, bland annat som miljökommunalråd och ordförande i ett av Sveriges största regionala energibolag. Hon har mångårig erfarenhet från konsultbranschen som konsult inom hållbarhet, miljö, kvalitet och arbetsmiljö. Rebecka har också flera olika styrelseuppdrag och god erfarenhet av att arbeta med social hållbarhet.
Rebecka Jakobsson
Kompetens
Hållbarhetsrapportering (CSRD, årsredovisningslagen, GRI, TCFD, taxonomin m.fl.), strategisk hållbarhetsrådgivning, resurser och avfall, miljöledningssystem, miljölagstiftning samt väsentlighets‑, risk‑, omvärlds- och intressentanalyser.
Erfarenhet
Rebecka Jakobsson är seniorkonsult på 2050 med fokus på strategisk hållbarhetsrådgivning och hållbarhetsrapportering. Rebecka har flerårig erfarenhet av att projektleda uppdrag inom hållbarhetsområdet och har stöttat flertalet företag från både privat och offentlig sektor inom olika branscher. Hon har gedigen erfarenhet av att hålla utbildningar inom hållbarhetsområdet för olika målgrupper (medarbetare, ledningsgrupper, styrelse etc.) och håller löpande utbildningar i 2050 och Aktuell Hållbarhets regi.
Rebeckas specialistområde är hållbarhetsrapportering och hon är ansvarig för 2050:s tjänster inom rapportering. Hon har hjälpt flera bolag att påbörja implementeringen av CSRD, exempelvis genom dubbla väsentlighetsanalyser samt rekommendationer för implementering. Hon har även stöttat bolag med arbete och rapportering enligt taxonomin, GRI, TCFD etc.
Rebecka har en dubbel kandidatexamen i miljöekonomi respektive miljövetenskap samt en master i miljö- och hälsoskydd.
Samuel Engel
Kompetens: Klimatberäkning och analys, LCA, Biokol, Energisystem, Förnybar energiproduktion och biobränslen.
Erfarenhet: Masterexamen inom energi, miljö och management samt maskiningenjör med inriktning energiteknik vid Linköpings universitet.
Samuel tog masterexamen vid Linköpings universitet 2024, där han i sitt examensarbete undersökte värdekedjan av biokol utifrån klimat, ekonomiska- och sociala aspekter. Detta arbete var en förstudie hos Tekniska verken i Linköping som inkluderade sammanställning av information, semi-strukturerade intervjuer samt utförandet av LCA och LCC. Syftet var att skapa en tydligen bild av biokol som produkt, samt kartlägga olika kvalitetskrav från kunder med olika tillverkningsprocesser och typer av biomassa. Tidigare har Samuel utfört sitt kandidatarbete hos Tekniska verken där han utvecklade en teoretisk beräkningsmodell av ett geotermiskt värmelager samt simulerade hur detta skulle påverka det lokala fjärrvärmenätet. Detta projekt fick han sedan arbete vidare med som forskningsassistent, vilket innebär vidareutveckling av beräkningsmodellen samt kontrollera driften av pilotlagret.
Sebastian Carlshamre
Kompetens: Analys och beräkning inom klimat, projektledning, affärs- och verksamhetsutveckling, omvärldsanalys, management och strategi, klimatrapportering.
Erfarenhet: Civilingenjör inom Design och produktutveckling vid Linköpings universitet med masterexamen i strategi och styrning. Sebastian arbetade efter examen en tid med att undersöka marknader för nya teknologier i tidig startupfas inom LEADs program Entrepreneurs in Residence.
På 2050 arbetar Sebastian främst med analysfrågor som utgår från klimatberäkningar. Han är specialiserad på detaljhandel och arbetar där med flera olika branscher. Inom ramen för detta har han arbetat med GHG-protokollet, intressent‑, risk‑, och omvärldsanalyser och rapportering enligt CDP. Sebastian har även erfarenhet av att jobba med flera branschorganisationer för att driva gemensamma frågor.
Sofia Rehn
Kompetens: Bygg- och fastighet, klimatberäkningar och analys (GHG-protokollet), strategi och styrning, rapportering (GRI, GRESB), miljöcertifieringar (Miljöbyggnad), grön finansiering.
Erfarenhet: Sofia har mångårig erfarenhet från fastighetsbranschen, både som konsult och från ett större fastighetsbolag. Hon har en civilingenjörsexamen inom energi, miljö, management från Linköpings universitet.
Sofia har fokuserat på strategiskt arbete kopplat till energi och hållbarhet, och har drivit utveckling med hållbarhetsstrategi, mål och handlingsplaner samt ansvarat för hållbarhetsrapportering inklusive klimatbokslut och benchmarken GRESB. Sofia har också varit delaktig i arbete med miljöcertifieringar samt att ta fram ramverk för gröna obligationer.
Sofie Ögren
Kompetens: Klimatanalys, livscykelanalys, hållbar livsmedelsproduktion, Industriell ekologi, miljösystemanalys
Erfarenhet: Civilingenjör inom Energi och Miljö vid Kungliga Tekniska Högskolan. Examensarbete om biogödsling i samarbete med Instutionen för hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik på KTH, kandidatexamensarbete om energi-och hållbarhetsanalys i samarbete med Zhejiang University, Kina.
Sofie är civilingenjör inom Energi och Miljö från KTH med en master i Teknik och hållbar utveckling. På 2050 är Sofie Team Lead för branschinriktningen Gröna näringar med speciellt fokus på skogs-och livsmedelssektorn samt kolinlagring. Sofie projektleder och arbetar i projekt med klimatberäkningar och analys enligt GHG-protokollet, kartläggningar av verksamheters väsentliga utsläpp i hela värdekedjan, åtgärdsanalyser, omvärldsanalyser och livscykelanalyser.
Sofie guidar kunder i deras målsättningsarbete enligt Science Based Targets, exempelvis avseende Net Zero- och FLAG-mål, samt har varit delaktig i feedbackprocessen för framtagandet av den nya GHG Land sector and Removals guidance. Hon har även kunskaper inom hållbarhetsredovisning, Industriell ekologi och miljösystemanalys.
Tom Källgren
Kompetens: Analys och beräkning, livscykelanalys, hållbar livsmedelsproduktion, industriell ekologi, energisystemanalys
Erfarenhet: Tom Källgren är analyskonsult på 2050 och arbetar med att applicera den senaste vetenskapen på praktiska hållbarhetsanalyser inom bland annat klimat och biologisk mångfald, främst med företag från de gröna näringarna. Inom 2050:s arbete med GHG-protokollets Land Sector and Removals Guidance och SBTi:s Forest Land and Agriculture Guidance har Tom lagt stor tid på att utvärdera riktlinjer och utveckla högkvalitativa beräkningsmodeller för markrelaterade utsläpp samt kolinlagring.
Tom har en civilingenjörsexamen i maskinteknik från KTH med en MSc i teknik och hållbar utveckling, där hans examensarbete bestod av en kartläggning av andelsjordbruk i Sverige och en analys kring jordbruksmodellens potential att påverka det nationella livsmedelssystemet.
Tony Lantz
Hållbar affärsutveckling, agil projektledning, förändringsledning, SDG, talare och Lean startup.
Erfarenhet: Nära 20‑årig erfarenhet av rådgivning och affärsutveckling samt grundare av flera företag. Arbetat både med myndigheter, kommuner och stora internationella företag.
Tony är konsult på 2050 med fokus på hållbar affärsutveckling. 2017 grundade Tony Limeblue Impact, en startup som skapat matchningsplattform mellan sociala entreprenörer och volontärer, allt fokuserat på de globala hållbarhetsmålen. Han har lång erfarenhet av att säkerställa att förändring verkligen når önskat resultat och snabb Return of Investment. Främst genom att skapa högt engagemang och beteendeförändring — på alla nivåer i organisationen. Han har haft roller som projektledare, processutvecklare, utbildare, workshopledare, kundansvarig, teamchef och förändringsledare.
Victor Norberg
Hållbar och kunddriven affärs- och strategiutveckling, SDG, cirkulära affärsmodeller, biokol, projektledning, workshops och utbildning.
Erfarenhet: Drivit igenom flertalet hållbarhetsstrategier och affärsutvecklingsprojekt, internationell erfarenhet från tyska EnBW och strategiskt MBA-projekt på Volkswagen, tidigare koordinator på Hagainitiativet.
Victor har varit konsult på 2050 sedan 2017 och har sin huvudkompetens inom hållbar affärs- och strategiutveckling. Han är lokaliserad i Göteborg och är ansvarig för vårt erbjudandeområde Utbildning och Kompetensutveckling. Victor har projektlett flertalet kunduppdrag i olika storlekar och i olika branscher. Han har vana att facilitera olika events, workshops, lednings- och expertintervjuer som verktyg för att skapa strategiskt beslutsunderlag. Victor har tidigare koordinerat företagsnätverket Hagainitiativet. Under 2019 kompletterade Victor sin civilingenjörsutbildning inom energi, miljö och management med en internationell MBA, där han hjälpte Volkswagen Commercial Vehicles att integrera hållbarhet i sin strategi. Han talar flytande engelska och tyska.
Vilma Håkansson
Vilma Ivarsson
Kompetens: analys och beräkning inom klimat och energi, livscykelanalys, fastighetssektorn.
Erfarenhet: Civilingenjörsexamen inom Energi-Miljö-Management från Linköpings Universitet, med fördjupning inom systemverktyg för hållbar utveckling. Under studietiden genomförde hon ett examensarbete om uppvärmningstekniker för konstgräsplaner i en svensk kontext. Vilma har erfarenhet av att genomföra projekt inom källsortering och felsökning av energisystem på uppdrag av ett fastighetsbolag.
Vilma är konsult på 2050 och arbetar bland annat med beräkningar och analyser inom bygg- och fastighetssektorn. Projekten kan omfatta exempelvis klimatbokslut, hållbarhetsrapportering och åtgärdsförslag.
Wilfred Kent
Competence: Communication and influence, stakeholder engagement, culture and change management, environmental policy mapping, sustainability reporting, workshops and facilitation.
Experience: Policy implementation and analysis, sustainability and ESG communications, stakeholder engagement, reporting analysis, diversity and inclusion.
Wilfred works with strategic communication and influence in the areas of sustainability reporting and policy. He has a master’s degree in political communication from Göteborgs Universitet which focused on key competencies such as opinion building, agenda setting and inter-institutional communication and influence. Wilfred has a range of experience in both Sweden and the United Kingdom. Across his roles he has consulted on sustainability communications, stakeholder engagement, change management, culture transformation and environmental policy analysis in both the public and private sectors. Throughout his career he applies his passion for positive and sustainable change to all projects.
Vårt miljöansvar
2050 är ett klimat- och miljödrivet företag, vi strävar efter att nå ett klimat- och miljösmart samhälle där den globala temperaturhöjningen hejdas. Här kan du ta del av vår miljöpolicy och uppföljningen av vårt klimatarbete.
Press
Vi är övertygade om att det blir lättare att påskynda en omställning till en hållbar utveckling om klimat- och miljöfrågor diskuteras flitigt. När de stora frågorna dalar i mediebruset, blir politiken mer kortsiktig och närsynt. Därför vill vi själva vara aktiva i samhällsdebatten, och uppmuntrar alla medarbetare att ta ton både inom och utanför 2050:s ramar. Vi är också övertygade om att det gynnar våra samarbetspartners; genom att vi själva är ute i debatten kan vi vara till större hjälp som rådgivare och bollplank.
Pressmaterial
Ni är välkomna att använda vår logotyp nedan. Kontakta oss om ni behöver pressbilder eller logotyp i annan storlek eller i annat format.
Kontaktpersoner
Åsa Bergmark
Pressbilder/Grafik
asa.bergmark@2050.se
073–935 19 49
2050 Consulting AB
Anders Grönvall
Marknad/Pressansvarig
anders.gronvall@2050.se
073–363 03 31
2050 Consulting AB
Pressbilder
Här hittar du våra högupplösta pressbilder.
Sociala medier
Följ oss i sociala medier!
LinkedIn: 2050 Consulting
YouTube: 2050 Consulting
Kontakta oss på info@2050.se eller medarbetarna direkt, se om 2050.
Besök oss
Stockholm
Skeppsbron 32, 3 tr,
111 30 Stockholm
Linköping
Gjuterigatan 1,
582 73 Linköping
Malmö
Stortorget 13B,
211 22 Malmö
Göteborg
Drottninggatan 25,
411 14 Göteborg